logo

Fruhlingfest der Blasmusik - Isseltaler Musikanten

Event

Activiteit:
Fruhlingfest der Blasmusik - Isseltaler Musikanten
When:
zondag 24 maart 2019, 11:30 uur
Category:
Algemeen

Description

Entreeprijzen: € 10,00 aan de zaal, € 8,50 voorverkoop.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij ’t Trefpunt. Kaarten zijn ook via de ticketshop van de Isseltaler Musikanten te bestellen. De toegangsprijs bedraagt in de voorverkoop € 8,50 per persoon. Aan de zaal op de dag van het concert kosten de kaarten € 10,00. U kunt ook kaarten bestellen per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zaal open vanaf 10.30 uur.

Meer info op: isseltalermusikanten.nl / 026-3820245.

Dirigent Cyrille van Poucke heeft met het orkest voor het ‘Frühlingsfest’ een feestelijk programma voorbereid. Diverse werken van Ernst Mosch und sein Egerländer Musikanten en andere (jonge) Böhmische componisten zullen de revue passeren. De ‘Isseltaler Musikanten’ werden in 1977 opgericht aan de boorden van de IJssel in de gemeente Rheden. Hier ligt ook de oorsprong van de naam van het orkest (IJsseldal). De Isseltaler Musikanten zijn gespecialiseerd in de Egerländerblaasmuziek.

Het regionale orkest bestaat uit 22 muzikanten. Gedurende haar bestaan is de blaaskapel uitgegroeid tot een toonaangevende kapel die gespecialiseerd is in de Böhmische Egerländermuziek. Door telkens weer gerenommeerde dirigenten aan te trekken heeft het orkest deze groei doorgemaakt en is het orkest na ruim 40 jaar nog springlevend. Er is gebleken dat er een behoorlijke groep liefhebbers van mooie stemmige blaasmuziek is, die de weg naar de optredens van de Isseltaler Musikanten weet te vinden. Met gemiddeld 12 optredens per jaar zijn de muzikanten op de Bühne te vinden. Niet alleen in Nederland, maar ook bijvoorbeeld in Hamminkeln (Duitsland) bij feesten van de destilleerderij van de befaamde Isseltaler Kruidenlikeur. In het jubileumjaar heeft zelfs een buitenlandse reis naar Tramin in Zuid-Tirol op de agenda gestaan. Op concoursen heeft het orkest diverse prijzen vergaard en hebben juryleden bevestigd dat het orkest tot de topklasse behoort. Door een zorgvuldige presentatie op het podium met duidelijk aandacht voor hetgeen de concertbezoeker tegenwoordig verlangt, zijn de Isseltaler Musikanten graag geziene muzikale gasten.