Lessen Base4Dance in Trefpunt vanaf september

Met ingang van het nieuwe seizoen kunnen bij ’t Trefpunt kinderen van allerlei leeftijdsgroepen les te krijgen in verschillende dansvormen. Bij voldoende belangstelling zal op vrijdag 31 augustus, bij de Seizoensopening van ’t Trefpunt een proefles van diverse dansvormen worden gegeven.

Met de lessen van het ‘Prinsessen Ballet’ wordt jonge kinderen tussen de 2,5 en 5 jaar de beginselen van klassiek ballet bijgebracht. Daarbij wordt een goede danshouding ontwikkeld, aan de conditie gewerkt en het gevoel voor ritme versterkt. Het plezier in dansen staat uiteraard voorop!

Voor kinderen tussen de 6 en 9 jaar worden lessen in Klassiek Ballet gegeven. Dit is de basis van alle dansvormen waarbij onder meer elegantie, muzikaliteit spierkracht en souplesse worden ontwikkeld. Ook is er ruimte voor eigen creativiteit door middel van dansimprovisatie.

Kinderen tussen de 7 en 11 jaar die alle dansstijlen leuk vinden en moeite hebben daartussen te kiezen, kunnen deelnemen aan de Dansmix lessen. Er wordt klassiek ballet, jazz en moderne dans beoefend. Dit alles wordt verwerkt in verschillende danscombinaties.

Alle lessen worden op maandagmiddag gegeven.

Voor tijden, cursusprijzen en verdere info, kijk op www.base4dance.nl.

Seizoensopening 't Trefpunt

Oud-wielrenner en TV-persoonlijkheid Gert Jakobs verzorgt presentatie

Op vrijdag 31 Augustus van 17.00 tot 20.00 organiseert ‘t Trefpunt Gorssel haar seizoensopening. Met clinics, demonstraties en presentaties laten verschillende verenigingen, clubs en de huurders zien wat ze in huis hebben, zodat u kunt ervaren wat ’t Trefpunt allemaal te bieden heeft.  

Voorlopig programma

Zo worden er karatelessen en een clinic gegeven, waarbij duidelijk moet worden dat karate ook een levenskunst is. Ook andere sportieve activiteiten worden gedemonstreerd en toegelicht, zoals training bij Sneeuwfit Zutphen, SMR zaalvoetbal, tafeltennis, het aanbod bij de Fitness Factory, volleybal, Base4Dance en yoga en pilates bij Yoin.

Ook kunt u kennismaken met Muziekvereniging De Harmonie Gorssel Eefde, Filmgroep het Accent, de Klaverjasclub en Ipad4Senior. En uiteraard kunnen de faciliteiten van Graaf Jantje kinderopvang worden bezichtigd.  

Speciale gast

Als speciale gast is oud-wielrenner en TV-persoonlijkheid Gert Jakobs uitgenodigd. Hij zal deze avond rond 18.30 uur een presentatie verzorgen. Op zijn bekende, humorvolle wijze zal hij zijn ervaringen als meesterknecht bij onder meer de Tour de France met de bezoekers delen. Daarbij komen ook zaken als omgaan met tegenslagen, samenwerking, respect en waardering aan de orde. Beslist van meerwaarde voor iedereen die iets met sport heeft!

Zet vrijdag 31 augustus de seizoensopening van ’t Trefpunt alvast in uw agenda, want het belooft dit jaar iets bijzonders te worden! 

Schilderijen Henk van Lottum in hal Trefpunt

Vanaf medio juni zijn weer nieuwe schilderijen in de hal van ’t Trefpunt te zien. Elly Kunst en Hans Terwisscha van Scheltinga, die de exposities verzorgen, hebben Henk van Lottum, lid van teken- en schildersclub ‘het Koerhuis’, gevraagd om voorbeelden van zijn werk enkele maanden beschikbaar te stellen.

De Gorsselse zeventiger Henk van Lottum is nog niet zo lang lid van ‘het Koerhuis’, maar schildert inmiddels ruim 5 jaar. Deze autodidact kiest voornamelijk de natuur als onderwerp, en aan de hand van foto’s begint hij de verf op het canvas aan te brengen. De foto dient dan slechts als voorbeeld; zijn eigen interpretatie van het onderwerp en het kleurgebruik leiden tot een persoonlijk resultaat. Hij gaat daarbij af op zijn gevoel, wat soms tot een abstract schilderij leidt.

Teken- en schildersclub ‘het Koerhuis’, waarvan Henk van Lottum lid is, bestaat al zo’n 36 jaar. In de wintermaanden kunnen de leden op donderdagmorgen gezamenlijk schilderen in de Brinkzaal van de kerk in Gorssel en op woensdagmiddag in het atelier van Mies Zweers in Harfsen. Ook wordt incidenteel les gegeven door een gastdocent of door eigen leden. In de zomermaanden gaat de club op donderdagmorgen naar buiten. Er worden dan mooie locaties gezocht waar men de schildersezels kan neerzetten en aan de slag kan gaan. Ook worden regelmatig tentoonstellingen georganiseerd.

Voor meer info zie www.hetkoerhuis.nl