logo

Creatieve kerstmarkt bij Trefpunt gezellig druk

Voor een gezellige Kerstmarkt hoefden de inwoners van Gorssel en omstreken niet naar Duitsland af te reizen. Op zondag 9 december stonden in en rond ’t Trefpunt ruim 50 kramen van zo’n 35 exposanten opgesteld. Er werd een grote verscheidenheid aan zelfgemaakte kerst- en aanverwante artikelen te koop aangeboden, zoals kaarten, kerststukjes, vogeltaarten, sieraden en dergelijke.

Ondanks het slechte weer van die ochtend ging vanaf half negen een honderdtal ‘bikkels’ bij ’t Trefpunt van start voor een wandeltocht, waarvan de lengte varieerde van 5 tot 30 kilometer. Deze wandeltocht wordt jaarlijks door  Wandel Vereniging Gorssel georganiseerd.

Gelukkig knapte het weer snel op, en vanaf een uur of elf liepen vele honderden kijk- en kooplustige bezoekers langs de kramen die zowel binnen als buiten waren opgesteld. De hal en de grote zaal van ’t Trefpunt waren door de vrijwilligers sfeervol aangekleed, waarbij de meters hoge, mooi verlichte kerstboom zeker in het oog viel. Onder toezicht van scoutinggroep ‘De Kompasnaald’ en de Kerstman, die uiteraard ook aanwezig was, konden kinderen broodbakken boven open vuurtjes. Aan de bar vond rond lunchtijd de erwtensoep gretig aftrek.

Al met al was het op deze zondag in december bij de creatieve kerstmarkt van ’t Trefpunt weer gezellig druk. Tot volgend jaar maar weer!

View the embedded image gallery online at:
http://trefpunt-gorssel.nl/nieuws#sigProIda282ca2496

Leden schilderclub Het Koerhuis exposeren in hal Trefpunt

Begin november zijn de schilderijen in de hal van ’t Trefpunt weer vernieuwd. Een tiental leden van de Gorsselse teken- en schilderclub ‘Het Koerhuis’ was aanwezig om te assisteren bij het ophangen van voorbeelden van hun werk.

Volgens Elly Kunst en Hans Terwisscha van Scheltinga  die de exposities verzorgen, betreft het de ‘woensdagmiddaggroep’ van ‘Het Koerhuis’. Zij komen op woensdagmiddagen in Harfsen bij elkaar in het atelier van één van de leden voor een creatieve maar zeker ook gezellige bijeenkomst.

In de hal van ’t Trefpunt en in de doorloop naar Graaf Jantje en de Fitness Factory hangen momenteel zo’n dertig schilderijen. Er werden verschillende technieken gebruikt, zoals olieverf en acryl, pastel en aquarel. Ook de keuze van onderwerpen is heel divers, evenals de stijlen en het kleurgebruik.

Teken- en schilderclub ‘Het Koerhuis’, bestaat al zo’n 36 jaar. In de wintermaanden kunnen de leden op donderdagmorgen gezamenlijk schilderen in de Brinkzaal van de kerk in Gorssel en op woensdagmiddag in Harfsen. Ook wordt incidenteel les gegeven door een gastdocent of door eigen leden. In de zomermaanden gaat de club op donderdagmorgen naar buiten. Er worden dan mooie locaties gezocht waar men de schildersezel kan neerzetten en aan de slag kan gaan. Ook worden regelmatig tentoonstellingen georganiseerd.

Voor meer info zie www.hetkoerhuis.nl.

View the embedded image gallery online at:
http://trefpunt-gorssel.nl/nieuws#sigProIda0d4ce5a05