logo

Mirrewinter the Movie in 't Trefpunt

Op zondag 31 maart om 14:00 uur, wordt in ’t Trefpunt de speelfilm "Mirrewinter op het platteland" vertoond.

Deze bijzondere film, naar de verhalen van Gert-Jan Oplaat, speelt zich af in de winter van 1944 op een afgelegen boerderij in Markelo. Een boerenfamilie maakt in dit laatste oorlogsjaar allerlei spannende en dramatische gebeurtenissen mee, waarbij de bezetters, Joodse onderduikers en de Canadese bevrijders zijn betrokken.

De voertaal is in het plaatselijk dialect maar de film wordt ondertiteld.

De film was de afgelopen maanden al te zien in diverse bioscopen, theaters en cultuurhuizen in Twente en de Achterhoek en trok al meer dan 10.000 bezoekers.

De voorstelling op zondag 31 maart begint om 14.00 uur en duurt tot ca. 17.00 uur. Halverwege de film is er een korte pauze.

Kaarten te koop bij 't Trefpunt à € 8,50 incl. koffie/thee met cake.

Nadere info: https://www.mirrewinter.nl/event/gorssel-mirrewinter-the-movie/

Weer fototentoonstelling in hal Trefpunt

Al sinds een jaar of negen wordt in de hal van ’t Trefpunt Gorssel een wisselende tentoonstelling gehouden van schilderijen van verdienstelijke amateurschilders, grafische kunst, fotowerk en dergelijke. Ook werk van professionals is hier van tijd tot tijd te vinden. Begin maart maakten de tentoongestelde schilderijen in de hal plaats voor fotowerk van de Gorsselse fotograaf Daniël Berckenkamp.

Elly Kunst en Hans Terwischa van Scheltinga die een en ander verzorgen, hebben autodidact Daniël bereid gevonden een flink aantal foto’s beschikbaar te stellen. En het zijn niet zomaar ‘foto’s’. Er hangt kingsize fotowerk op aluminium afgedrukt, afgewisseld met ingelijste foto’s van meer gebruikelijk formaat. De beelden die Daniël heeft vastgelegd hebben veelal de natuur als onderwerp, hoewel soms niet meteen als zodanig herkenbaar. Hij zoekt het vaak in de details, het echte close-up werk. Maar soms neemt hij juist afstand van z’n onderwerp en fotografeert vanuit een drone. De patronen in die overzichtsfoto’s werken soms vervreemdend en zetten de toeschouwer aan het denken.

Fotograaf Daniël Berckenkamp is ooit begonnen bij een firma die bedrijfsvideo’s maakte. Na enige tijd begon hij z’n eigen videografie bedrijf, en hierdoor heeft hij de apparatuur om fraaie, kunstzinnige opnamen te maken, al in huis. Zijn werk is momenteel niet alleen in ’t Trefpunt te zien, ook bij Den Oldenhof hangt fotowerk van hem.

Meer weten over Daniël, zijn werk en zijn bedrijf? Kijk op www.arc1.eu.

Mocht u werkstukken maken die eventueel geschikt zijn voor expositie, neem dan contact op met ’t Trefpunt. Er wordt altijd gezocht naar nieuwe kunst!

View the embedded image gallery online at:
http://trefpunt-gorssel.nl/nieuws#sigProIdfef0f30ccd