logo

Kunst in de hal van ’t Trefpunt weer vervangen

View the embedded image gallery online at:
http://trefpunt-gorssel.nl/nieuws#sigProId171c3d368c

Nadat het werk van leden van Schilderclub Het Koerhuis enkele maanden in de hal van ’t Trefpunt was geëxposeerd, werd het weer tijd om de tentoonstelling te vernieuwen. Sinds begin januari 2019 hangt er weer nieuwe kunst in de hal van ’t Trefpunt.  

De komende tijd hangt er werk van de Gorsselse kunstenares Ans Nijenhuis. Zo’n 30 jaar geleden tijdens haar revalidatieproces begon Ans met tekenen en schilderen, voornamelijk met pastelkrijt. Sindsdien heeft zij deze techniek geperfectioneerd en is een echte autodidact. “Het is voornamelijk een kwestie van goed kijken en dan pas wat doen”, aldus Ans. Zij werkt meestal op zwart papier, waarop de kleuren volgens haar het beste uitkomen. 

Naast het vastleggen van beweging maakt zij ook uitstekend gelijkende portretten. Ook haar ‘koppen’ van verschillende dieren zijn zeer goed getroffen.

Al sinds een jaar of zeven wordt in de hal van ’t Trefpunt een wisselende tentoonstelling verzorgd van schilderijen van verdienstelijke amateurschilders, grafische kunst, fotowerk en dergelijke. Ook werk van professionals is hier van tijd tot tijd te vinden. Verantwoordelijk voor de exposities zijn Elly Kunst en Hans Terwisscha van Scheltinga. Al jarenlang zoeken èn vinden zij allerhande kunstvormen die geschikt zijn om de muren binnen ’t Trefpunt te verfraaien. Gewoonlijk hangt er iedere twee maanden weer nieuwe kunst.

Mocht u werkstukken maken die eventueel geschikt zijn voor expositie, neem dan contact op met ’t Trefpunt. Er wordt altijd gezocht naar iets nieuws! 

Kerstdiner Trefpunt smakelijke traditie

 

Zo’n 55 personen wisten zondagmiddag 16 december de weg naar het sfeervol aangeklede Trefpunt Gorssel te vinden om aan te schuiven bij het kerstdiner.  Het eerste ‘Aan tafel met Jus in een Kuiltje’ kerstdiner werd al in 2014 georganiseerd, zodat inmiddels van een traditie mag worden gesproken.

Wegens omstandigheden moest dit jaar voor het eerst de kerstmaaltijd door een cateraar worden verzorgd, maar het mag worden gezegd dat ‘Smakelijk Thuys’ voor een prima en feestelijk 4-gangen menu wist te zorgen, met onder meer parelhoen en chipolatataart met fruitsalade.  Het viel bij iedereen in de smaak, zo bleek uit de complimenten. Zelfs een glas wijn en een kop koffie met zoete versnapering zaten namens ’t Trefpunt bij de prijs van € 14,50 inbegrepen. De bediening - Fred Tuitert, Janny Stoeten en Inge Linthorst- moest de handen flink uit de mouwen steken om ervoor te zorgen dat iedereen op tijd aan de maaltijd kon beginnen. Overigens ging het bij dit kerstdiner niet alleen om een smakelijke maaltijd, maar zeker ook om het gezellig samenzijn met de tafelgenoten. En dankzij de onmisbare inzet van vrijwilligers Chris en Marie Tuitert waren de tafels keurig gedekt en was overal kerstversiering aangebracht.

Begin 2019 staat de volgende ‘Aan tafel met Jus in een Kuiltje’ alweer gepland, en wel op zondag 6 januari. Wèl van te voren inschrijven op 493576 of via info@trefpunt-gorssel. 

 

View the embedded image gallery online at:
http://trefpunt-gorssel.nl/nieuws#sigProIdb119b2d774

Creatieve kerstmarkt bij Trefpunt gezellig druk

Voor een gezellige Kerstmarkt hoefden de inwoners van Gorssel en omstreken niet naar Duitsland af te reizen. Op zondag 9 december stonden in en rond ’t Trefpunt ruim 50 kramen van zo’n 35 exposanten opgesteld. Er werd een grote verscheidenheid aan zelfgemaakte kerst- en aanverwante artikelen te koop aangeboden, zoals kaarten, kerststukjes, vogeltaarten, sieraden en dergelijke.

Ondanks het slechte weer van die ochtend ging vanaf half negen een honderdtal ‘bikkels’ bij ’t Trefpunt van start voor een wandeltocht, waarvan de lengte varieerde van 5 tot 30 kilometer. Deze wandeltocht wordt jaarlijks door  Wandel Vereniging Gorssel georganiseerd.

Gelukkig knapte het weer snel op, en vanaf een uur of elf liepen vele honderden kijk- en kooplustige bezoekers langs de kramen die zowel binnen als buiten waren opgesteld. De hal en de grote zaal van ’t Trefpunt waren door de vrijwilligers sfeervol aangekleed, waarbij de meters hoge, mooi verlichte kerstboom zeker in het oog viel. Onder toezicht van scoutinggroep ‘De Kompasnaald’ en de Kerstman, die uiteraard ook aanwezig was, konden kinderen broodbakken boven open vuurtjes. Aan de bar vond rond lunchtijd de erwtensoep gretig aftrek.

Al met al was het op deze zondag in december bij de creatieve kerstmarkt van ’t Trefpunt weer gezellig druk. Tot volgend jaar maar weer!

View the embedded image gallery online at:
http://trefpunt-gorssel.nl/nieuws#sigProIda282ca2496