Expositie hal Trefpunt vernieuwd

Kortgeleden werden de schilderijen in de hal van ’t Trefpunt vervangen. De komende maanden hangen er schilderijen van lokale kunstenares Boukelien Brinkman.

Mooie portretten in olieverf vallen bij binnenkomst het meeste op. “Ik streef niet alleen naar een goede gelijkenis, maar probeer ook de persoonlijkheid van de geportretteerde naar voren te laten komen”, aldus de kunstenares die grotendeels autodidact is. Pas sinds een jaar of twee schildert Boukelien portretten in olieverf en werkt ook in opdracht. “Een jaar of zes geleden ben ik begonnen met het tekenen van portretten van Joodse kinderen die in de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen”, vertelt Boukelien. “Aanleiding waren mijn contacten met het Elly Hillesum Centrum waar ik zwart-wit foto’s van die kinderen in handen kreeg. Ik wilde, door ze met kleurpotlood te tekenen, weer wat kleur te geven en niet alleen hun rol als slachtoffer te benadrukken, maar ook hun kìnd-zijn”.

De expositie van portretten en andere olieverfschilderijen zal eind april worden aangevuld met tekeningen van de Joodse kinderen. Het leek Elly Kunst en Hans Terwischa van Scheltinga, die al jarenlang de tentoonstellingen in ’t Trefpunt verzorgen, een gepast idee om deze tekeningen in de periode rond de Dodenherdenking en Bevrijdingsdag, aan de mensen te laten zien.

Meer werk en nadere info is te vinden op de website van Boukelien Brinkman www.ateliergorssel.nl.

 

Schilderijen Lex van Pelt en Nel Teunisse in hal Trefpunt

Vanaf begin februari hangen er weer nieuwe schilderijen in de hal van ’t Trefpunt. Elly Kunst en Hans Terwisscha van Scheltinga, die de exposities verzorgen, vonden deze keer de voorzitter van teken- en schildersclub het Koerhuis, Lex van Pelt en zijn schoonzuster Nel Teunisse, bereid om hun werk beschikbaar te stellen. Er is dus weer een groot aantal fraaie kunstwerken te bewonderen en eventueel te kopen.

Nel Teunisse tekent en schildert al sinds haar kinderjaren. Begin jaren tachtig kreeg zij haar eerste schilderslessen, maar schilderde vervolgens wegens tijdgebrek jarenlang niet meer. In 2007 pakte ze het penseel weer op en nam les bij Willeke Stubensky. Daarna volgde ze diverse opleidingen, onder meer in Deventer drie zomers landschapschilderen onder leiding van Constance Visser en Henk van de Ven. Nel’s werk, meestal in olieverf, is geïnspireerd door de aarde, het heelal en de sterren. Ook architectuur en af en toe een portret hebben haar interesse.

Lex van Pelt woont al een kleine twintig jaar in Gorssel en is al bijna net zo lang lid van schildersclub het Koerhuis. Sinds die tijd is hij serieus gaan schilderen en heeft in de loop der jaren veel opgestoken van de andere leden van de schilderclub. Ook heeft hij veel geleerd tijdens de lessen die de club organiseert. Hij schildert voornamelijk met acrylverf en haalt de inspiratie voor zijn werk veelal uit de natuur en de landschappen rondom Gorssel, evenals uit het boerenleven. Zijn schilderijen van paarden, koeien en andere dieren getuigen van zijn belangstelling voor het laatste.

Teken- en Schildersclub het Koerhuis, waarvan Lex van Pelt voorzitter is, bestaat al zo’n 36 jaar. In de wintermaanden kunnen de leden op donderdagmorgen gezamenlijk schilderen in de Brinkzaal van de kerk in Gorssel en op woensdagmiddag in het atelier van Mies Zweers in Harfsen. Ook wordt incidenteel les gegeven door een gastdocent of door eigen leden. In de zomermaanden gaat de club op donderdagmorgen naar buiten. Er worden dan mooie locaties gezocht waar men de schildersezels neerzet en aan de slag gaat. Ook worden regelmatig tentoonstellingen georganiseerd.

Voor meer info zie www.hetkoerhuis.nl.

De komende maanden hangen in ’t Trefpunt de schilderijen van Lex van Pelt en Nel Teunisse. Hun schilderkunst, afwisselend van stijl en kleurgebruik, is daar tot april te zien.  

Sport en Cultureel Centrum 't Trefpunt
Molenweg 53-55
7213 XD Gorssel
Tel: 0575-493576
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.