logo

Er hangt weer kunst in de hal van't Trefpunt

‘Een bijzondere expositie, een bezoekje meer dan waard!’

De zomerperiode is weer voorbij; dus in ’t Trefpunt wordt het drukker. Het werd dus weer tijd om de kunst, die traditioneel in de hal van ’t Trefpunt hangt, te vervangen. Meestal wordt werk van leden van schilderclub Het Koerhuis geëxposeerd, maar deze keer is Jenny Köllner, een vriendin uit Leiden van Elly Kunst, bereid gevonden on haar werk enkele maanden in Gorssel tentoon te stellen.

Jenny Köllner is autodidact en haar werk is heel divers. Het is altijd abstract, maar heeft dikwijls een realistische ondertoon, met kleuren waarbij ze zich prettig voelt. Ze gebruikt verschillende technieken en materialen, zoals acryl- en olieverf, papier en zelfs beton! Hiermee creëert ze reliëf en diepte. Maar het belangrijkste kenmerk van haar werk is het gebruik van ‘draden’, zowel van metaal als van kunststof en textiel.

‘Beweging en rust: beide zie je terug in m’n werk’, aldus Jenny. ‘Schilderen, beeldhouwen en spelen met draden, met al deze spinsels wordt mijn werk gevormd; ook sieraden. Ik heb ècht een behoefte om te ontwerpen die voortkomt uit de fascinatie voor wat er om mij heen gebeurt’.

Zie ook haar website www.jennykollner.nl.

Al sinds een jaar of acht wordt in de hal van ’t Trefpunt een wisselende tentoonstelling verzorgd van schilderijen van verdienstelijke amateurschilders, grafische kunst, fotowerk en dergelijke. Ook werk van professionals is hier van tijd tot tijd te vinden. Verantwoordelijk voor de exposities zijn Elly Kunst en Hans Terwisscha van Scheltinga. Al jarenlang zoeken èn vinden zij allerhande kunstvormen die geschikt zijn om de muren binnen ’t Trefpunt te verfraaien. Gewoonlijk hangt er iedere twee maanden weer nieuwe kunst.

Mocht u werkstukken maken die eventueel geschikt zijn voor expositie, neem dan contact op met ’t Trefpunt. Er wordt altijd gezocht naar iets nieuws!

View the embedded image gallery online at:
http://trefpunt-gorssel.nl/nieuws#sigProId6704ae9ac5

Accommodatieplan Gorssel

Zoals wellicht bekend, speelt er de laatste tijd van alles betreffende de toekomst van de sportaccommodaties in Gorssel. Ons eigen Trefpunt is daarbij nadrukkelijk betrokken.

Om op de hoogte te blijven van recente ontwikkelingen rond dit onderwerp, klik op onderstaande link. U komt dan op de website van de gemeente Lochem bij een uiteenzetting over de laatste stand van zaken.

https://www.lochem.nl/in-en-over-lochem/projecten-en-plannen/accommodatieplan-gorssel.html