Witte Kerstmarkt bij 't Trefpunt

Zondag 10 december gaven de weerdiensten een code oranje waarschuwing wegens forse sneeuwval. Terecht, want een flinke sneeuwlaag bedekte de kramen die buiten bij de Creatieve Kerstmarkt van ’t Trefpunt stonden. Binnen was het warm en gezellig, mede dankzij de sfeervolle kerstversiering die door personeel en vrijwilligers van ’t Trefpunt was aangebracht. Bij de kramen was een grote verscheidenheid aan zelfgemaakte kerst- en aanverwante artikelen te koop, zoals kaarten, kerststukjes, speelgoed, sieraden en dergelijke.

Ondanks de weersomstandigheden was het redelijk druk, hoewel het aantal kramen wegens enkele afzeggingen wat minder was dan voorgaande jaren. Er waren diverse standhouders die vanwege de voorspelde sneeuw de barre terugtocht vanuit Gorssel niet zagen zitten. Toch waren er ook echte ‘dapperen’ aanwezig; een van de kramen werd bemand (of bevrouwd…) door deelnemers die helemaal uit Sneek waren gekomen! De deelnemende wandelaars aan de tocht van Wandelvereniging Gorssel die bij ’t Trefpunt waren gestart hadden meer geluk, want er kon gewandeld worden tijdens de grotendeels sneeuwvrije ochtenduren.

Mede dankzij de inzet van verschillende vrijwilligers en sponsoring van Van Wijnen was het ook dit jaar weer mogelijk om de Kerstmarkt bij ’t Trefpunt te organiseren. En de sneeuw maakte het dit jaar extra sfeervol. 

Schilderijen leerlingen John Ligtenberg in hal Trefpunt

Het is Elly Kunst en Hans Terwisscha van Scheltinga, die de exposities bij ’t Trefpunt verzorgen, weer gelukt om de tentoonstelling te vernieuwen. Vanaf eind november is een groot aantal fraaie figuratieve en abstracte kunstwerken te bewonderen en eventueel te kopen.

Het betreft werk van leerlingen van de bekende kunstschilder John Ligtenberg, die persoonlijk aanwezig was bij het ophangen van het werk van zijn cursisten. Ligtenberg’s werk wordt gekarakteriseerd door persoonlijke techniek en warm kleurgebruik en werd genomineerd voor verschillende internationale prijzen.

“Mijn cursisten, die eigenlijk altijd al gevorderde amateurschilders zijn, probeer ik te ondersteunen in hun artistieke ontwikkeling, waarbij ze wèl hun eigen stijl moeten vasthouden,” legt Ligtenberg uit. “En het geeft altijd veel voldoening om te zien hoe ze, vaak in korte tijd, behoorlijke vorderingen weten te maken”. Het succes van zijn workshops en cursussen wordt bevestigd door het kwalitatief hoogstaande werk van zijn leerlingen, die allen zijn inbreng en manier van lesgeven prijzen.

De komende maanden hangen in ’t Trefpunt schilderijen van Julia Alta, Liesbeth Sipma, Jenny Egberts, Bouke Veltman, Judith van Asch, Martin Haas en Alieke Meenks. Hun schilderkunst, zowel abstract als figuratief, afwisselend van stijl en kleurgebruik, is tot eind januari 2018 te bewonderen. Zeker de moeite waard, komt dat zien!

Zie ook www.johnligtenberg.com

Sport en Cultureel Centrum 't Trefpunt
Molenweg 53-55
7213 XD Gorssel
Tel: 0575-493576
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">

Weer nieuwe schilderijen in hal Trefpunt

Sinds eind september hangt er weer kunst in de hal van ’t Trefpunt. De afgelopen maanden heeft daar een flinke verbouwing plaatsgevonden en nu die klaar is, leken de witte muren zonder schilderijen of foto’s toch wel erg kaal. Bovendien is er als gevolg van die verbouwing plaats voor meer schilderijen, waardoor er ook meer spots voor de verlichting moesten komen.  

Elly Kunst en Hans Terwisscha van Scheltinga, die al sinds jaar en dag verantwoordelijk zijn voor de exposities, wisten een 30-tal schilderijen te verzamelen van verdienstelijke amateurschilders, allen lid van teken- en schilderclub ‘Het Koerhuis’. De exposanten zijn Lyda te Linde; Lex van Pelt en Henny van Essen. Hun kleurige schilderijen zijn tot eind november in de hal te bewonderen.

Mocht u werkstukken maken die eventueel geschikt zijn voor expositie, neem dan contact op met ’t Trefpunt. Er wordt altijd gezocht naar nieuwe kunst!

Sport en Cultureel Centrum 't Trefpunt
Molenweg 53-55
7213 XD Gorssel
Tel: 0575-493576
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">