Schilderijen Henk van Lottum in hal Trefpunt

Vanaf medio juni zijn weer nieuwe schilderijen in de hal van ’t Trefpunt te zien. Elly Kunst en Hans Terwisscha van Scheltinga, die de exposities verzorgen, hebben Henk van Lottum, lid van teken- en schildersclub ‘het Koerhuis’, gevraagd om voorbeelden van zijn werk enkele maanden beschikbaar te stellen.

De Gorsselse zeventiger Henk van Lottum is nog niet zo lang lid van ‘het Koerhuis’, maar schildert inmiddels ruim 5 jaar. Deze autodidact kiest voornamelijk de natuur als onderwerp, en aan de hand van foto’s begint hij de verf op het canvas aan te brengen. De foto dient dan slechts als voorbeeld; zijn eigen interpretatie van het onderwerp en het kleurgebruik leiden tot een persoonlijk resultaat. Hij gaat daarbij af op zijn gevoel, wat soms tot een abstract schilderij leidt.

Teken- en schildersclub ‘het Koerhuis’, waarvan Henk van Lottum lid is, bestaat al zo’n 36 jaar. In de wintermaanden kunnen de leden op donderdagmorgen gezamenlijk schilderen in de Brinkzaal van de kerk in Gorssel en op woensdagmiddag in het atelier van Mies Zweers in Harfsen. Ook wordt incidenteel les gegeven door een gastdocent of door eigen leden. In de zomermaanden gaat de club op donderdagmorgen naar buiten. Er worden dan mooie locaties gezocht waar men de schildersezels kan neerzetten en aan de slag kan gaan. Ook worden regelmatig tentoonstellingen georganiseerd.

Voor meer info zie www.hetkoerhuis.nl