logo

Leden schilderclub Het Koerhuis exposeren in hal Trefpunt

Begin november zijn de schilderijen in de hal van ’t Trefpunt weer vernieuwd. Een tiental leden van de Gorsselse teken- en schilderclub ‘Het Koerhuis’ was aanwezig om te assisteren bij het ophangen van voorbeelden van hun werk.

Volgens Elly Kunst en Hans Terwisscha van Scheltinga  die de exposities verzorgen, betreft het de ‘woensdagmiddaggroep’ van ‘Het Koerhuis’. Zij komen op woensdagmiddagen in Harfsen bij elkaar in het atelier van één van de leden voor een creatieve maar zeker ook gezellige bijeenkomst.

In de hal van ’t Trefpunt en in de doorloop naar Graaf Jantje en de Fitness Factory hangen momenteel zo’n dertig schilderijen. Er werden verschillende technieken gebruikt, zoals olieverf en acryl, pastel en aquarel. Ook de keuze van onderwerpen is heel divers, evenals de stijlen en het kleurgebruik.

Teken- en schilderclub ‘Het Koerhuis’, bestaat al zo’n 36 jaar. In de wintermaanden kunnen de leden op donderdagmorgen gezamenlijk schilderen in de Brinkzaal van de kerk in Gorssel en op woensdagmiddag in Harfsen. Ook wordt incidenteel les gegeven door een gastdocent of door eigen leden. In de zomermaanden gaat de club op donderdagmorgen naar buiten. Er worden dan mooie locaties gezocht waar men de schildersezel kan neerzetten en aan de slag kan gaan. Ook worden regelmatig tentoonstellingen georganiseerd.

Voor meer info zie www.hetkoerhuis.nl.