logo

Creatieve kerstmarkt bij Trefpunt gezellig druk

Voor een gezellige Kerstmarkt hoefden de inwoners van Gorssel en omstreken niet naar Duitsland af te reizen. Op zondag 9 december stonden in en rond ’t Trefpunt ruim 50 kramen van zo’n 35 exposanten opgesteld. Er werd een grote verscheidenheid aan zelfgemaakte kerst- en aanverwante artikelen te koop aangeboden, zoals kaarten, kerststukjes, vogeltaarten, sieraden en dergelijke.

Ondanks het slechte weer van die ochtend ging vanaf half negen een honderdtal ‘bikkels’ bij ’t Trefpunt van start voor een wandeltocht, waarvan de lengte varieerde van 5 tot 30 kilometer. Deze wandeltocht wordt jaarlijks door  Wandel Vereniging Gorssel georganiseerd.

Gelukkig knapte het weer snel op, en vanaf een uur of elf liepen vele honderden kijk- en kooplustige bezoekers langs de kramen die zowel binnen als buiten waren opgesteld. De hal en de grote zaal van ’t Trefpunt waren door de vrijwilligers sfeervol aangekleed, waarbij de meters hoge, mooi verlichte kerstboom zeker in het oog viel. Onder toezicht van scoutinggroep ‘De Kompasnaald’ en de Kerstman, die uiteraard ook aanwezig was, konden kinderen broodbakken boven open vuurtjes. Aan de bar vond rond lunchtijd de erwtensoep gretig aftrek.

Al met al was het op deze zondag in december bij de creatieve kerstmarkt van ’t Trefpunt weer gezellig druk. Tot volgend jaar maar weer!