logo

Weer fototentoonstelling in hal Trefpunt

Al sinds een jaar of negen wordt in de hal van ’t Trefpunt Gorssel een wisselende tentoonstelling gehouden van schilderijen van verdienstelijke amateurschilders, grafische kunst, fotowerk en dergelijke. Ook werk van professionals is hier van tijd tot tijd te vinden. Begin maart maakten de tentoongestelde schilderijen in de hal plaats voor fotowerk van de Gorsselse fotograaf Daniël Berckenkamp.

Elly Kunst en Hans Terwischa van Scheltinga die een en ander verzorgen, hebben autodidact Daniël bereid gevonden een flink aantal foto’s beschikbaar te stellen. En het zijn niet zomaar ‘foto’s’. Er hangt kingsize fotowerk op aluminium afgedrukt, afgewisseld met ingelijste foto’s van meer gebruikelijk formaat. De beelden die Daniël heeft vastgelegd hebben veelal de natuur als onderwerp, hoewel soms niet meteen als zodanig herkenbaar. Hij zoekt het vaak in de details, het echte close-up werk. Maar soms neemt hij juist afstand van z’n onderwerp en fotografeert vanuit een drone. De patronen in die overzichtsfoto’s werken soms vervreemdend en zetten de toeschouwer aan het denken.

Fotograaf Daniël Berckenkamp is ooit begonnen bij een firma die bedrijfsvideo’s maakte. Na enige tijd begon hij z’n eigen videografie bedrijf, en hierdoor heeft hij de apparatuur om fraaie, kunstzinnige opnamen te maken, al in huis. Zijn werk is momenteel niet alleen in ’t Trefpunt te zien, ook bij Den Oldenhof hangt fotowerk van hem.

Meer weten over Daniël, zijn werk en zijn bedrijf? Kijk op www.arc1.eu.

Mocht u werkstukken maken die eventueel geschikt zijn voor expositie, neem dan contact op met ’t Trefpunt. Er wordt altijd gezocht naar nieuwe kunst!