logo

Schilderijen Jos Vogels in hal Trefpunt

Half november werd het weer tijd om nieuwe schilderijen in de hal van ’t Trefpunt te hangen. Deze keer is gekozen voor werk van de Lochemse kunstenaar Jos Vogels, dat tot medio januari volgend jaar te zien is.

Al sinds een jaar of negen worden in de hal van het Gorsselse Trefpunt wisselende tentoonstellingen verzorgd van schilderijen van verdienstelijke amateurschilders, grafische kunst, fotowerk en dergelijke. Ook werk van professionals is hier van tijd tot tijd te vinden. Verantwoordelijk voor de exposities zijn Elly Kunst en Hans Terwisscha van Scheltinga. Elly kende Jos Vogels nog van vroeger uit Sassenheim, en een afspraak om zijn werk bij ’t Trefpunt te exposeren was dus snel gemaakt.

Het tentoongestelde werk van Jos bestaat uit twee duidelijk verschillende delen. Aan de ene kant van de hal hangen realistische schilderijen; voornamelijk fijn geschilderde stillevens. Aan de andere kant als contrast, werk dat een ‘link’ heeft met de bekende kunstschilder Piet Mondriaan. Soms als zodanig herkenbaar, soms ook niet.

Jos Vogels begon pas in 2006 met schilderen. Hij begon met stillevens en nam veel les, onder meer bij ‘Art Partout’ in Deventer. Zo ging hij via landschappen naar zijn Mondriaan-achtige werk. Alles in olieverf, een enkele uitzondering daargelaten. Bijna alle schilderijen zijn te koop; mocht u belangstelling hebben kunt u contact opnemen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen naar 06 53188703.  

Mocht u zèlf werkstukken maken die eventueel geschikt zijn voor expositie of kent u zo iemand, neem dan contact op met ’t Trefpunt. Er wordt altijd gezocht naar nieuwe kunst!